Ledarskapsjouren inleder pilot med Upplands-Bro Kommun, ett “Kry för ledare” ska stödja chefer genom krisen

Dela Inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Ledarskapsjouren inleder en pilot tillsammans Kultur-och fritidskontoret i Upplands-Bro kommun. Ledarskapsjouren är en plattform där chefer får digitalt mentorskap av mentorer och experter via videosamtal.

Med pandemin, och tillhörande distansarbete, har stödet från kollegorna minskat. De, till viss del, spontana mötena, samtalen och inspelen som uppstår under en vanlig arbetsdag, och som hjälper ledare att känna av pulsen på sina medarbetare, finns inte längre där. Att leda på distans är en ny kompetens som behöver byggas upp – mitt i utmaningarna det innebär att hantera det löpande arbetet. Med Ledarskapsjourens digitala tjänst kan chefer nu få digitalt mentorskap av andra erfarna chefer och coacher via videosamtal.

– Många chefer är operativt belastade och insatser för att stärka ledarskapet är oftast tidskrävande, vilket gör att det blir bortprioriterat. Idén med plattformen är att stödja chefer på ett sätt som utgår från deras verklighet, som är enkelt, smidigt och flexibelt. Vi är väldigt glada för att inleda denna pilot tillsammans med Kultur- och fritidskontoret och med deras hjälp utveckla framtidens chefsstöd säger Nema Abdihakim, vd på Conpetence.

Det ställs större krav på chefers självledarskap idag, samtidigt som det inte finns skräddarsytt stöd. Det behövs nya verktyg och tjänster, inte minst med hjälp av teknik, för att stödja dagens ledare.

– Jag vill vara med och driva utveckling! Samtidigt som mitt ledningsteam hjälper till och utvecklar tjänsten. Det ger vinster både på lång och kort sikt. Verktyg som detta kan komma att bli viktiga för framtidens ledare då det paketeras i ett känt format säger Hannah Rystedt Nencioni, Kultur- och fritidschef på Upplands-Bro kommun.   


Ledarskapsjouren är en ny tjänst av techbolaget Conpetence, i samverkan med Innovationsmyndigheten Vinnova, där chefer och ledare kan ta del av digitalt mentorskap från andra erfarna ledare via videosamtal.Kontakt:
Nema Abdihakim, vd Conpetence
0739327484
nema@getconpetence.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Ledarskapsjouren levererade till din inkorg

Andra inlägg

Expert i fokus: Gun-Marie Lidström

Gun-Marie Lidström har 20 års erfarenhet som HR chef på bolag som Åhléns/Axstores, SEB och ICA och har ansvarat för och drivit HR arbetet i