Socialförvaltningen på Höganäs kommun direktupphandlar Ledarskapsjouren.

Dela Inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Efter en lyckad pilot så direktupphandlar socialförvaltningen på Höganäs kommun Ledarskapsjouren för samtliga chefer i verksamheten.

Under våren 2021 har ett urval chefer från Höganäs Omsorg AB får testa på plattformen Ledarskapsjouren i syfte att stötta verksamhetens chefer. Genom plattformen får  chefer digitalt mentorskap av mentorer och experter via videosamtal.

Vi har haft förmånen att testa Ledarskapsjouren under våren och de chefer som provat har uppskattat det mycket och känt att de fått stöd och kunnat utveckla sitt ledarskap.  Jag tycker att det passar utmärkt i verksamheten – ett digitalt verktyg, som kan bokas när det passar chefen och som erbjuder stöd till chefen både i form av ren kunskap och coaching. Första linjens chefer har ofta hög arbetsbelastning och ofta prioriterar man verksamheten och medarbetare framför sig själv och glömmer det viktigaste för att kunna leda – självledarskapet säger Camilla Lindgren, affärsområdeschef på Höganäs Omsorg AB.

Kompetensutveckling och stöd för chefer hamnar ofta i skuggan av den stora arbetsbelastning det innebär att vara chef, inte minst under pandemin. Första linjens chefer är särskilt drabbade på grund av höga krav och rapporterar att de ofta saknar stöd från sina organisationer, visar en rapport från Socialstyrelsen tidigare i år.

– Det är upplyftande att se arbetsgivare som prioriterar att satsa på ledarskapet och särskilt för den grupp chefer som sällar erhåller stöd – nämligen första-linjens chefer. Vi ser framemot fortsatt samverkan med kommunen säger Nema Abdihakim, vd på Kompetensjouren. 

Ledarskapsjouren är en  tjänst av techbolaget Kompetensjouren där chefer och ledare kan ta del av digitalt mentorskap från andra erfarna ledare via videosamtal. Är du intresserad av att ha plattformen tillgänglig på din arbetsplats eller har du frågor? Kontakta oss här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Ledarskapsjouren levererade till din inkorg

Andra inlägg

Expert i fokus: Gun-Marie Lidström

Gun-Marie Lidström har 20 års erfarenhet som HR chef på bolag som Åhléns/Axstores, SEB och ICA och har ansvarat för och drivit HR arbetet i