Expert i fokus: Gun-Marie Lidström

Dela Inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Gun-Marie Lidström har 20 års erfarenhet som HR chef på bolag som Åhléns/Axstores, SEB och ICA och har ansvarat för och drivit HR arbetet i många olika branscher, under många olika omständigheter. Det har varit företag i tillväxt och i utmanande situationer, branscher i uppgång och nedgång, ledarskap och ledningsgrupper i många olika stilar och uppsättningar. Det har handlat om omorganisationer, omställningsarbete, chefsrekryteringar, visions- och värderingsarbete, kulturskiften, kompetensutveckling, konkret och akut krishantering. Det har också handlat om ’allt det vanliga’, det som en HR chef ställs inför i verksamheten dag för dag. 1.  Vad är det bästa med ditt arbete? 

Att få arbeta med människor i utveckling och förändring, att se människor växa är fantastiskt! Jag har haft förmånen att under alla år som kommersiell HR chef få jobba väldigt brett med de frågor som företaget ställts inför. Allt ifrån strategisk rådgivning kombinerat med handfasta råd för att lösa chefers vardag.

2. Vad har fått dig att vilja coacha andra företagare och chefer?

Att få se människor utvecklas och kunna ge ett tryggt stöd i ofta väldigt krävande uppdrag eller situationer är fantastiskt. Det är så givande att prestigelöst få dela med sig av all den erfarenhet jag har och få se människor lyckas. Kan man genom att bolla frågor med en erfaren och senior person undvika dyrköpta misstag så är det ju fantastiskt.

Jag tycker som rådgivare om utveckling och har erfarenhet av och en förmåga till lugn även i besvärliga situationer.

3. Vad har varit din största lärdom i ditt yrkesliv?

Att mycket handlar om sunt förnuft och att människor oftast har samma behov och önskningar vilken yrkeskategori du än möter, en kombination av jobb och livet!

4. Vilket är det sämsta rådet du har fått som chef/entreprenör?

Att vara för tuff, driva på för hårt, vara för snabb när viktiga beslut eller frågor ska hanteras.

5. Vilka är dina bästa tips till chefer/entreprenörer? Vad tycker du är ett bra ledarskap?

Att försöka skapa tillit, tydlighet och att få dina medarbetare att känna sig inkluderade och ha ägarskap över sina arbetsuppgifter, det räcker långt som ledare.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Ledarskapsjouren levererade till din inkorg

Andra inlägg

Expert i fokus: Gun-Marie Lidström

Gun-Marie Lidström har 20 års erfarenhet som HR chef på bolag som Åhléns/Axstores, SEB och ICA och har ansvarat för och drivit HR arbetet i